Regulament

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) anunță, în data de 13.02.2018, publicarea regulamentului pentru concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului Diaspora ReSTART (POCU/89/3/7/107561).

Regulamentul poate fi accesat aici. Anexele la regulament sunt disponibile aici.

Depunerea planurilor de afaceri este posibilă începând cu data de 15.02.2018, ora 00:00, în secțiunea Concurs.

Corrigendum 1 la regulament (12.03.2018): corrigendum și anexa 7 (lista cheltuielilor eligibile) actualizată.

Corrigendum 2 la regulament (06.08.2018): corrigendum de modificare a calendarului de concurs.

Corrigendum 3 la regulament (07.09.2018): corrigendum de modificare a calendarului de concurs și a mecanismului de contestații.

 

IMPORTANT: Un tutorial pentru utilizarea platformei de concurs poate fi accesat aici. Un video pentru suport în ceea ce privește evaluarea din faza A (eligibilitate) poate fi accesat aici.

Pentru clarificări/informații suplimentare vă rugăm să consultați frecvent secțiunea Știri. În plus, pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați la următoarea adresă: stefan.corcodel@smeprojects.ro.

 

Alte informații relevante cu privire la cadrul legal în care se derulează concursul de planuri de afacere pot fi găsite în următoarele documente:

- Lista domeniilor de activitate (codurilor CAEN rev. 2) eligibile în cadrul schemei de minimis poate fi accesată aici. Atenție! Toate codurile CAEN rev. 2 din această listă sunt eligibile pentru participarea în concurs, însă cele care se încadrează în lista celor care contribuie la îndeplinirea Strategiei Naționale pentru Competitivitate 2014-2020 sunt punctate suplimentar în evaluarea tehnico-financiară.

- Schema de ajutor de minimis asociată concursului de planuri de afaceri poate fi accesată aici.

- Orientări generale privind accesarea finanțărilor din POCU 2014-2020 - disponibil aici.

- Ghidul Solicitantului - Condiții Specifice aplicabil proiectului Diaspora ReSTART poate fi accesat aici.

 

Rezultatele procesului de evaluare:

Rezultatele finale ale procesului de evaluare, publicate în data de 18.09.2018;

- Decizie pentru extinderea listei de rezerve din proiect cu încă 10 planuri de afaceri, publicată în data de 22.01.2019.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României